EAP Sardenya
Benvinguts a l'Equip d'Atenció Primària Barcelona Sardenya!
Telèfon: 93 567 43 80

Baixa Maternal

 

Després del part, l'adopció o l'acolliment d'un infant, les mares i/o els pares treballadors podeu gaudir d'un període de descans laboral legalment establert. A més, us correspon un subsidi per cobrir la pèrdua econòmica que suposa aquesta interrupció de l'activitat laboral. Aquesta prestació l'assumeix l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i representa el 100% del salari.

 

En el cas de les mares teniu dret a un període de descans de setze setmanes ininterrompudes, ampliable en diferents períodes en cas de part, adopció o acolliment múltiple, de discapacitat i d'hospitalització del nadó. Les sis primeres setmanes són obligatòries per a la mare, la resta es poden compartir amb el pare o també renunciar-hi.

 

A partir de l'1 de gener de 2017, els pares (o bé l'altre progenitor, en cas de parelles del mateix sexe) teniu dret a un període de descans de 4 setmanes ininterrompudes, ampliables a 2 dies a partir del segon fill. El període també s'amplia en casos de part, adopció, acolliment múltiple, discapacitat o hospitalització del nadó. En tots dos casos el període de descans es podrà realitzar en règim de jornada completa o temps parcial.

 

Els Centres d’Atenció Primària no gestionen baixes maternals, només baixes per malaltia comuna. El que sí que elaborem és el corresponent Informe Maternal, necessari per tramitar posteriorment aquesta baixa.

 

Només cal que us adreceu al taulell i presenteu l’informe de l’hospital on consti la data del part amb la corresponent targeta sanitària. Seguidament, s’elabora l’informe i us donem 3 còpies: per al titular, per a l’empresa i per a l’INSS. Aquest darrer és el responsable de tramitar la baixa maternal.

 

  • INSS: C/ Sant Antoni Maria Claret nº 5 -11 - 93 434 53 00

 

En cas que vostè estigués de baixa durant l’embaràs per malaltia comuna, aquesta es donaria d’alta el dia abans del part i s’iniciaria la baixa maternal.

© EAP Sardenya
C/ Sardenya, 466 · 08025 Barcelona · 93 567 43 80 · ajuda@eapsardenya.cat