EAP Sardenya
Benvinguts a l'Equip d'Atenció Primària Barcelona Sardenya!
Telèfon: 93 567 43 80

Beneficis de l'alletament matern

Descripció

 

Beneficis pel nadó
La llet materna és el millor aliment que una mare pot oferir al seu fill acabat de néixer. No solament considerant-ne la composició, sinó també en l'aspecte emocional, ja que el vincle afectiu que s'estableix entre mare i  fill constitueix una experiència especial, singular i intensa. Hi ha basses científiques sòlides que demostren que l'alletament matern és beneficiós per al nen, la mare i la societat en tots els països del món.


La llet materna conté tot allò que el nen necessita durant els primers mesos d'edat. Mentre el bebè és alletat, el protegeix davant moltes malalties com ara refredats, bronquiolitis, pneumònies, diarrees, otitis, meningitis, infeccions d'orina, enterocolitis necrosant, i síndrome de la mort sobtada del lactant. A més, també el protegeix de malalties futures com asma; al·lèrgia; obesitat; malalties autoimmunes com diabetis, malaltia de Crohn, colitis ulcerosa; arterioesclerosi i infart de miocardi a l'edat adulta; i finalment afavoreix el desenvolupament intel·lectual.

 

Beneficis per a la mare

La mare també obté beneficis de l'alletament matern. Les dones que alleten perden el pes guanyat durant l'embaràs més ràpidament, és més difícil que pateixin anèmia després del part i tenen menys risc d'hipertensió i de depressió postpart. L'osteoporosi i els càncers de mama i d'ovari són menys freqüents en les dones que han alletat els seus fills.

 

Per totes aquestes raons i d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Acadèmia Americana de Pediatria (AAP) i el Comitè de Lactància de l'Associació Espanyola de Pediatria recomana l'alletament matern exclusiu durant els primers 6 mesos i continuar amb l'alletament matern junt amb els aliments complementaris adients fins que l'infant tingui almenys 2 anys.

 

Data3 de març de 2017

AutorEAP Sardenya

© EAP Sardenya
C/ Sardenya, 466 · 08025 Barcelona · 93 567 43 80 · ajuda@eapsardenya.cat