EAP Sardenya
Benvinguts a l'Equip d'Atenció Primària Barcelona Sardenya!
Telèfon: 93 567 43 80

Medicina de Família

consulta MF

 

L'equip de medicina està format per professionals qualificats i amb experiència, si més no, és freqüent la rotació de residents que formen part de la Unitat Docent i donen formació a estudiants en l'àrea assistencial.

 

El metge o la metgessa que teniu és la persona que s'ocupa de vetllar per la vostra salut i la de la vostra família amb la màxima eficàcia. Per això és un/a professional que està al dia dels nous avenços tècnics i científics.

 

Utilitza una metodologia moderna i això fa que hàgiu d'esperar el mínim temps possible per ser atesos. Els metges de família tenen la responsabilitat d'atendre a tots els ciutadans i ciutadanes a partir dels 15 anys.


Els metges de família ofereixen els serveis assistencials de:

  • Cita prèvia. Quan el pacient demana dia i hora amb antelació. Aquest tipus de visita permet reduir el temps d'espera en el centre per part del pacient i homogeneïtzar el volum assistencial dels diferents dies de la setmana. Pot trucar per demanar hora amb el seu metge o bé programar visita per internet.
  • Visita espontània. Quan el pacient vol que el visitin sense disposar de cita prèvia. Suposa forçar visita a les agendes amb el risc d'incrementar el temps d'espera o reduir el temps de visita. 
  • Visita urgent. Quan el quadre clínic que presenta el pacient l'ha de valorar un metge immediatament. El metge ha de visitar a aquesta persona amb la màxima rapidesa.
  • Consulta a domicili. Aquest servei s'ofereix a tots els ciutadans i ciutadanes que no poden desplaçar-se fins al nostre centre a causa dels seus problemes de salut. 
  • Proves diagnòstiques complementàries. Es realitzen sempre a petició del metge de família i habitualment són al mateix centre; com ara, les del laboratori, o són per a centres concertats, com les tècniques d'imatge i altres. 
  • Promoció de la salut i la vida saludable. Es tracta de potenciar l'educació sanitària de forma individual i col·lectiva en el centre de salut o en altres institucions a través de campanyes educatives, mitjans de comunicació i publicacions. 
  • Prevenció de malalties i epidèmies. Es tracta de prevenir malalties i epidèmies mitjançant la detecció i intervenció en grups de població de risc amb campanyes de vacunació i cribratge.
  • Investigació. Investiguen i participen en estudis científics i assajos clínics en atenció primària.
© EAP Sardenya
C/ Sardenya, 466 · 08025 Barcelona · 93 567 43 80 · ajuda@eapsardenya.cat